Boeken

Dodelijke ambitie is het thrillerdebuut van de beststellerauteur van Max en Formule 1. 
William Beck is de succesvolle eigenaar van Dottcom, een internationaal softwarebedrijf dat bij toeval verzeild raakt in de Formule 1. Om meer dan een toeschouwer te zijn bij het zich over de wereld verplaatsende sensationele spektakel, heeft Beck zich ingekocht als sponsor bij Forster Racing, een achterhoedeteam dat geen potten kan breken in het miljoenencircus. Maar Beck is ambitieus en wil meer en wel zo snel mogelijk. Hij besluit de Finse oud-wereldkampioen Kalle Alhainen in te schakelen om Forster Racing om te toveren tot een topteam. Dottcom lijkt voor een regelrechte sensatie te zorgen, maar ten koste van wat? Klik op de boekomslag voor een leesfragment.

Karakter Uitgevers

 

 

In Sabotage draait alles om de rivaliteit tussen de teamgenoten in de Formule 1. In zijn Finse cel krijgt voormalig F1-teambaas Kalle Alhainen bezoek van zijn vaders oud-monteur die beweert verantwoordelijk te zijn voor het dodelijk ongeluk van Kalles vader in 1984. Als Kalle vervroegd vrijkomt heeft hij nog maar één missie: het achterhalen van de ware toedracht. Hij moet terug naar een tijd zonder elektronica, waarin formule 1-auto’s werden bestuurd door stoere mannen die moedig in levensgevaarlijke auto’s stapten. Als hij dicht bij de waarheid komt, rijt hij oude wonden van een conflict open, dat al lang vergeten was, en begint te graven in een beerput van geheimhouding, nepotisme en vriendjespolitiek. De prijs die hij moet betalen is hoog, maar de waarheid is hem nu alles waard. Zelfs zijn leven…

Tweede deel in de Kalle Alhainen F-1 thriller trilogie

 

 

Derde geheel herziene editie van Max – het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit mét actuele raceverslagen van de eerste helft van het wereldkampioenschap 2018. In deze derde herziene uitgave geeft André Hoogeboom gedetailleerde verslagen van races die Max in de eerste helft van het nieuwe seizoen heeft gereden.  Klik op de boekomslag voor een leesfragment.

Karakter Uitgevers

 

 

 

 

Sinds Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport furore maakt, is Nederland in de ban van de Formule 1. 

‘Formule 1, het talent, de ambitie, de ego’s, het geld en de macht’  laat zien dat glitter en glamour de harde werkelijkheid achter de koningsklasse van de autosport aardig weet te verbergen. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker.

Dat hebben de hoofdpersonen in dit verhaal aan den lijve ondervonden. Zij vertellen over hun ervaringen in de Formule 1 en waar ze tegenaan liepen. Klik op de boekomslag voor een leesfragment.

Karakter Uitgevers

 

Spyker is een klassiek Nederlands automerk, dat in 1925 ophield te bestaan. De broers Spijker bouwden koetsen, later auto’s en oorlogsvliegtuigen. Victor Muller is autoliefhebber, advocaat, bedrijvendokter en durfinvesteerder. Een marketeer die in staat is ijskasten aan eskimo’s te verkopen. In 2000 poetst hij het oude Spyker op, registreert de rechten en gaat op avontuur met een sportauto die is ontwikkeld door planoloog Maarten de Bruijn. Hij raakt dan beklemd in de achtbaan van het grote geld en kan niets anders dan naar voren vluchten. Een portret van een man én zijn automerk.

Niet meer verkrijgbaar

 

 

 

Wim Rijsbergen, van Feyenoorder tot globetrotter, geeft niet alleen een verhullend inkijkje in het leven van een loyale en plichtsgetrouwe voetballer, maar is ook een historisch document van decennia betaald voetbal in Nederland. Een must-read voor alle voetballiefhebbers en absoluut onmisbaar voor iedere Feyenoord supporter! Niet meer verkrijgbaar.

 

 

 

 

 

Frans Derks was de beste scheidsrechter van Nederland, vonden de spelers. De bobo’s vonden Frans Derks te eigenzinnig. Hij had een mening en dat werd niet bijzonder op prijs gesteld. Een man die niet tegen onrecht kan. Hij komt belangeloos op voor personen die het minder getroffen hebben in het leven. Frans deed het op ‘zijn manier’.  De heruitgave verschijnt mei 2019 bij Karakter