Biography

André Hoogeboom (Alkmaar 1954) was sportjournalist bij de overkoepelende persorganisatie GPD en schreef over autosport in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder. Als auteur debuteerde hij bij uitgeverij De Fontein met de reconstructie van het Spyker-drama: Spyker Langs de Afgrond, de potsierlijke avonturen van een Nederlandse sportwagen, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: ’Het leest als een jongensboek.’

Bij De Boekenmakers verscheen de biografie van de kleurrijke oud scheidsrechter Frans Derks ’Op z’n Frans’ (*** in de Volkskrant).

De autobiografie van Wim Rijsbergen: van Feyenoorder tot globetrotter, kwam in het najaar van 2015 uit. Hoewel de kenners het erover eens waren dat de  toon treffend was gevonden, spande de uitgever zich onvoldoende in om het boek onder de aandacht te brengen. Inmiddels is het een collectors-item.

In 2016 verscheen Max, de ongeautoriseerde biografie van Max Verstappen bij Karakter Uitgevers. In het voorjaar van 2017 Formule 1, het talent, de ambitie, de ego’s, het geld en de macht.

In 2018 verscheen zijn eerste thriller Dodelijke Ambitie.

In 2019 kwam de opvolger uit: Sabotage.

Eind 2019 gevolgd door twee publicaties: Zandvoort, de Formule 1 komt thuis en de WC Pedia, een verzameling weetjes over de Formule 1