Boeken

Opkomst, ondergang en wederopstanding van een Nederlands circuit.

De Formule 1 komt thuis

Dit boek beschrijft de wonderlijke geschiedenis van een circuit dat in 2020 terugkeert op de wedstrijdkalender van de koningsklasse. Aan de hand van kleurrijke en soms verbijsterende anekdotes van betrokken eigenaren, directeuren, een wedstrijdleider en verschillende coureurs schetst het boek een geschiedenis vol keerpunten, met de dorpspolitiek en de markante Bernie Ecclestone en vooral geldzorgen in de hoofdrol.

It’s all about the money

De Formule 1 komy thuis
Verschijnt eind november 2019

Weetjes-weetjes-weetjes-weetjes

WC Pedia

Alles wat je wilt weten over de Formule 1, maar nooit durfde te vragen. De Formule 1 WC-pedia is een bonte verzameling kennis over de Formule 1, met daarin nice-to-know én need-to-know informatie. Veel feitjes over allerlei records binnen de sport, legendarische coureurs, de verschillende circuits, ontluisterende pitsstops en bandenwissels en nog heel veel meer!

Verschijnt eind november 2019

Thrillers 

In Sabotage, deel twee van de Kalle Alhainen-serie over een Finse teambaas die het niet zo nauw neemt met de wetmatigheden binnen de Formule 1, keert de schrijver terug naar een tijd waarin de koningsklasse nog niet zo extreem werd beheerst door technologie. In samenwerking met de Engelse monteur Joe Jones duikt ex-coureur en teambaas Alhainen in het troebele verleden van zijn vader.

In Dodelijke Ambitie introduceert de schrijver de Finse en stuurse protagonist Kalle Alhainen.  William Beck is de succesvolle eigenaar van Dottcom, een internationaal softwarebedrijf dat bij toeval verzeild raakt in de Formule 1. Om meer dan een toeschouwer te zijn bij het zich over de wereld verplaatsende sensationele spektakel, heeft Beck zich ingekocht als sponsor bij Forster Racing, een achterhoedeteam dat geen potten kan breken in het miljoenencircus. Maar Beck is ambitieus en wil meer en wel zo snel mogelijk. Hij besluit de Finse oud-wereldkampioen Kalle Alhainen in te schakelen om Forster Racing om te bouwen tot een topteam. Dottcom lijkt voor een regelrechte sensatie te zorgen, maar ten koste van wat?

Bestsellers:

Max – het ongeautoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit

In deze nieuwe druk (2018) schetst André Hoogeboom een volledig beeld van de opkomst en de ontwikkeling van Nederlands grootste racetalent aller tijden.

Karakter Uitgevers

Formule 1 Glitter en glamour verbergen de harde werkelijkheid achter de Formule 1. Politiek, geld, macht en connecties zijn vaak net zo belangrijk als rauw racetalent. Of misschien wel belangrijker.

Oud werk

Spyker is een klassiek Nederlands automerk, dat in 1925 ophield te bestaan. De broers Spijker bouwden koetsen, later auto’s en oorlogsvliegtuigen. Victor Muller is autoliefhebber, advocaat, bedrijvendokter en durfinvesteerder. Een marketeer die in staat is ijskasten aan eskimo’s te verkopen. In 2000 poetst hij het oude Spyker op, registreert de rechten en gaat op avontuur met een sportauto die is ontwikkeld door planoloog Maarten de Bruijn. Hij raakt dan beklemd in de achtbaan van het grote geld en kan niets anders dan naar voren vluchten. Een portret van een man én zijn automerk.

Frans Derks was de beste scheidsrechter van Nederland, vonden de spelers. De bobo’s vonden Frans Derks te eigenzinnig. Hij had een mening en dat werd niet bijzonder op prijs gesteld. Een man die niet tegen onrecht kan. Hij komt belangeloos op voor personen die het minder getroffen hebben in het leven. Frans deed het op ‘zijn manier’. Op z’n Frans. Een portret. Klik op de boekomslag voor een leesfragment. Niet meer verkrijgbaar.