In de media

Recensies en interviews in de media

Ik blijf er dan ook bij dat André Hoogeboom uniek is in dit genre, en wederom een originele F1-thriller heeft afgeleverd. Wat mij betreft mogen er meer volgen, en die hoeven zich niet te kwalificeren maar mogen direct starten vanaf polepositie. 😉
Formule 1 levert niet alleen in het echt spannende verhalen op, in fictie is zelfs nog meer mogelijk. Dat bewijst het boek Sabotage van André Hoogeboom dat onlangs verscheen. Het leest lekker weg en is prima leesvoer voor langs het zwembad in de vakantie.

Sabotage nodigt uit tot doorlezen: de korte hoofdstukken lezen vlot en Hoogeboom heeft de spanning goed opgebouwd. Al met al is Sabotage een heerlijk boek voor de Formule 1-fan. Naast een inkijkje in de wereld achter de schermen, weet de thriller met een goed opgebouwd plot de lezer te boeien.

Er zitten de nodige wendingen in het verhaal en ook aan spanning en snelheid is er geen gebrek. Elk hoofdstuk roept nieuwe vragen op en doorlezen is de enige optie.
****
Bizar
*****
Max
Hoogeboom verkende de directe omgeving van Verstappen, sprak met gezaghebbende insiders en distilleerde daaruit een tamelijk volledig beeld.
Een ongeautoriseerd boek? Als dat maar goed gaat. In de praktijk betekent dat immers dat de hoofdpersoon in kwestie op geen enkele wijze heeft willen meewerken. Toch kan een boek óver (in plaats van alleen maar mét) iemand kan soms juist zeer verhelderend zijn. Zo ook in het geval van MAX – Het ongeauthoriseerde verhaal over de jongste Formule 1-winnaar ooit, geschreven door André Hoogeboom.
Formule 1
AllesOverBoekenEnSchrijvers.nl:
André Hoogeboom neemt ons mee in het heden en verleden van de Formule 1 aan de hand van een aantal Nederlanders die erin actief zijn geweest.
‘Formule 1 racen is spannend. Maar wat er tussen de coulissen gebeurt is misschien nog wel veel spannender. Dat maakt Hoogeboom met dit boek meer dan duidelijk.’
Dodelijke ambitie
Dodelijke ambitie,  een interview met de schrijver over de eerste Formule 1-thriller:
‘Op de achtergrond spelen heel veel zaken waarvan we nooit iets horen. Elke renstal heeft honderden medewerkers. Het gaat om veel geld. Er zijn bedrijfsgeheimen, er is jaloezie, rivaliteit, het vlees is zwak. Dingen die thrillerwaardig zijn’.

Recensies:

Boeiende, informatieve en originele thriller